Много е важно, след като приключи своята работа, комисията за

...
 Много е важно, след като приключи своята работа, комисията за
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Съветниците от БСП, вместо да разградят модела на ГЕРБ в София, станаха част от него – това в политиката се наказва

 „ Много е значимо, откакто завърши своята работа, комисията за Нотариуса да предложи добър законодателен пакет от ограничения, които да разрешат повече да няма такива групи за напън в българската правораздавателна система. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и член на краткотрайната парламентарна комисия Атанас Зафиров в ефира на „ Евроком “.
По неговите думи, се е оказало, че нещо не действа добре и в изпълнителната власт, която управлява правоохранителните органи, защото всички участници дотук недвусмислено са споделили, че в тази незаконна скица са забъркани хора от службите и Министерство на вътрешните работи.
„ Комисията би трябвало да стигне до дъно и българското общество да разбере кои са поръчителите. Тази порочна връзка би трябвало да бъде раздрана и да се стартира отнякъде. Нещата, които сподели арбитър Цариградска, за заканите, които е получавала, са доста плашещи “, сподели Зафиров след второто съвещание на комисията.
Той обаче изрази доза скептицизъм по отношение на крайния резултат от работата ѝ поради метода, по която тя е структурирана – опозицията има едвам 4 от общо 17 места в нея.
„ Най-логичното беше тя да бъде на паритетен принцип, тъй като е ясно, че най-после, когато би трябвало да се вземат някакви решения, няма да се разреши да излязат обстоятелства и условия за хора, свързани с ръководещото болшинство. Въпреки това ние ще участваме интензивно в нея и ще работим да се стигне до дъно “, съобщи социалистът.
Той разяснява и част от разкритата дотук информация за скица за изнудване на обществени персони, магистрати и предприемачи.
„ С пари от незаконна активност са се финансирали избрани медии и уеб сайтове, постоянно с неразбираема благосъстоятелност, в които се пуска позоряща информация върху обществени персони и магистрати, върху които би трябвало да се окаже някакъв напън. Тази информация, без да бъде потвърдена, се употребява от прокуратурата като способ за самосезиране, след което стартира съответното произвеждане “, изясни Зафиров.
Той изрази съмнение, че тази незаконна машина се е употребила и против политици от опозицията в лицето на Българска социалистическа партия.
„ От 15 години водим борба, изключително интензивно през последните 8, с корупционния модел на ръководство на страната. За страдание, тези 6 месеца, в които бяхме част от ръководството и имахме късмет да стартираме да го разграждаме, завършиха доста бързо най-много поради част от участниците в него, които в този момент върнаха на власт този модел “, акцентира националният представител.   
„ Българска социалистическа партия сега стои твърдо на своите позиции и сме непримирими и към модела, който продължава да ни ръководи, и към метода, по който се употребява политиката. Няма да издържи дълго тази структура. Въпросът не е дали, а по кое време “, безапелационен бе Зафиров.
Според него не е обикновено държанието на общинските съветници от листата на Българска социалистическа партия в София, които цяла акция са обяснявали по какъв начин ще разградят модела „ ГЕРБ “, завели са дело за подправяне на изборите, най-после да станат част от този модел.
Коментарът си заместник-председателят на партията направи след събитията в четвъртък, след които решението за разпределението на комисиите в Столичния общински съвет е препотвърдено с гласовете на съветниците от Българска социалистическа партия, които са със свалено доверие от управлението на партията.
„ Те са получи 4 комисии и то основни - най-вече след ГЕРБ, които имат 5, което те прави съпричастен към ръководството на столицата и модела „ всички на масата “. Това в политика постоянно се санкционира и неслучайно възмущението от това държание измежду нашите деятели и членове е доста мощно “, уточни Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР